Πορτοκαλένια κουλουράκια γεμιστά με χαλβά

{Σε αυτά τα κουλουράκια η μόνη ζάχαρη που θα βρεις είναι αυτή που έχει ο χαλβάς...Θέλετε κάτι άλλο? Δεν ζηλεύουν σε τίποτα τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα. Απολάυστε τα χωρίς καμία ενοχή. Ούτε αυγά, ούτε ζάχαρη, ούτε βούτυρο οπότε τρώγονται άνετα και στη νηστεία.Απίστευτα αρωματικά και με μία τέλεια ζύμη που ενώ είναι τραγανή, παράλληλα λιώνει στο στόμα..Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!!}



























Υλικά για 20 κουλουράκια:

▪1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
▪1/2 ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
▪1/2 φακελάκι  baking powder
▪Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1 βανίλια
▪Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) (λιγότερο από μισό κιλό μου παίρνει)
▪150 γρ. Μακεδονικός χαλβάς, ότι γεύση θέλετε( λιωμένος με το πιρούνι)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνω το λάδι, το χυμό, τη βανίλια, το baking και το ξύσμα και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και να ζυμώνω. Είναι μια λαδερή ζύμη ( όπως στα μελομακάρονα) γι αυτό μη το παρακάνετε με το αλεύρι. Αρκεί να μη κολλάει στα χέρια και είναι έτοιμη! Την αφήνω μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί! Αφού ξεκουραστεί κόβω τη ζύμη μπαλάκια και τα ανοίγω με το χέρι στρογγυλά ούτως ώστε να έχουν διάμετρο 10 εκατοστα.















Στο κέντρο βάζω από ένα κουταλάκι χαλβά και μετά πιάνω όλες τις άκρες και τις ενώνω πάνω από το χαλβά και τις κλείνω καλά. Έπειτα τα αναποδογυρίζω ούτως ώστε η ένωση να είναι από κάτω.




















Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°  και τα ψήνω σε ταψί που έχω απλώσει λαδόκολλα για 15-20'.

Υ.Γ Αν θέλετε να κάνετε το σχέδιο "βαρκούλα" που έχω κάνει σε μερικά στη φωτογραφία, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, μόνο που θα ενώσετε το ζυμαράκι σε μισοφέγγαρο προς τα πάνω.

Σχόλια

Best Sellers