Καλτσόνε με σάλτσα ντομάτας γιαούρτι και μορταδέλα

  {Τα καλτσόνε είναι άκρως λαχταριστά και χορταστικά ενώ όσοι δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή θα τρελαθείτε. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε ότι θέλετε. Την Προτείνω και σε ανθρώπους που δεν έχουν και πολύ επαφή με την κουζίνα.
  Φανταστείτε το σαν μία σκεπαστή πίτσα και γεμίστε τα με ότι θέλετε. Εγώ σας προτείνω αυτή την εκδοχή που είναι απλά φανταστική. Βγαίνουν πεντανόστιμα και τραγανά με τέλεια λεπτή ζύμη. Φτιάχτε τα για μια βραδιά ταινίας στο σπίτι και θα με θυμηθείτε. Κάντε τα ακόμα και γλυκά, με πραλίνα ή μαρμελάδα(απλά στη ζύμη βάλτε μόνο μία πρέζα αλάτι και όχι 1 κ.γλ).Η πιο εύκολη συνταγή που θα βρείτε...!!


Υλικά για 4 ατομικά καλτσόνε:}

Για τη ζύμη:

▪2 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 φακελάκι μαγιά
▪Λίγο ξύδι
▪4 κ.σ λάδι
▪1 πρέζα ζάχαρη
▪1 κ.γλ. αλάτι
▪Χλιαρό νερό όσο πάρει για μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που δε κολλάει

Για τη σάλτσα ντομάτας:

▪4 κ.σ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
▪Λίγη ρίγανη
▪Λίγο αλάτι
▪2 κ.σ λάδι
▪(Απλά τα ανακατεύω όλα μαζί και έτοιμη)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

▪4 κ.σ γιαούρτι
▪2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
▪1 κ.σ ξύδι
▪1 κ.σ λάδι
▪(Απλά τα ανακατεύω όλα μαζί και έτοιμη)

▪4 φέτες μορταδέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι κοσκινιμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη,το ξύδι και το λάδι και ανακατεύω καλά. Υστερα κάνω μία λακούβα στη μέση και προσθέτω τη μαγιά που την έχω διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό(περίπου 2 κ.σ) Ανακατεύω από μέσα προς τα έξω ρίχνοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο χλιαρό νεράκι. Πλάθω μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι μαλακό που δε κολλάει. Το λαδώνω γύρω γύρω και το βάζω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Μετά το χωρίζω σε 4 μέρη. Ανοίγω ένα ένα σε στρογγυλό φύλο και στο μισό απλώνω από μία κ.σ ντομάτα, μία κ.σ γιαούρτι, και μία φέτα μορταδέλα και σκεπάζω σε μισοφέγγαρο. Ενώνω καλά το πάνω με το κάτω φύλλο. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα τρία φύλλα την ίδια διαδικασία μέχρι να έχω 4 καλτσόνε(μισοφέγγαρα) . Έχω ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 250° και τα ψήνω για 10-14'. Τα καλτσόνε θέλουν δυνατό φούρνο και λίγη ώρα. Τρώγονται ζεστά!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers