"Είναι φάση τα πορτοκαλοκούλουρα..!"

{ Πως θα ενισχύσω το άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού στα κουλουράκια μου?? Πως θα τα κάνω πιο "στο τετράγωνο" που λέμε?Σκεφτόμουν...σκεφτόμουν, έπαιζα ένα πορτοκάλι στα χέρια ωσάν τον άμλετ, ώσπου το βρήκα...!Μα βάζοντας ολόκληρες φέτες πορτοκαλιού πάνω τους!!!Θα ναι και πολύ όμορφα και πολύ νόστιμα..Τα δοκίμασα και είχα δίκιο! Ένας φυσικός χυμός στο πιάτο σας...Τώρα που τα πορτοκάλια είναι στο φόρτε τους φτιάξτε τα και με τα μισά στολίστε και μία πιατελίτσα στο σαλόνι...Είναι πολύ όμορφά και το καλύτερο αρωματικό χώρου! Ώσπου να φαγωθούν βέβαια κι αυτά...! Η ζουμερή και χαριτωμένη τους εμφάνιση σε προκαλεί τουλάχιστον να τα δοκιμάσεις. Φυσικά όταν τα δοκιμάσεις δεν μένεις μόνο στο ένα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι στο να κόψετε όσο πιο λεπτές μπορείτε τις φέτες πορτοκαλιού, ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα ένα με το μπισκότο.}


































Υλικά για 28 μεγάλα μπισκότα:

▪1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
▪1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
▪1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
▪1 φακελάκι baking powder
▪ξύσμα από ένα πορτοκάλι
▪αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου μισό κιλό)


Για επικάλυψη:


▪φέτες  από γινωμένα και σχετικά μικρά πορτοκάλια
▪λευκή ζάχαρη, για πασπάλισμα
▪ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:


Πλένουμε τα πορτοκάλια σχολαστικά με ζεστό νερό και τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα χαρτί κουζίνας. Πριν τις βάλουμε στα μπισκότα, τις αναποδογυρίζουμε και τις τοποθετούμε με την άλλη πλευρά προς τα κάτω πάνω σε ένα νέο κομμάτι χαρτιού κουζίνας ώστε να τραβήξει την υγρασία και από την άλλη τους πλευρά.
















Τώρα σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, το χυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Στη συνέχεια ρίχνω το baking,  το ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και πλάθω μέχρι να γίνει μία απαλή ζύμη που δε κολλάει στα χέρια.

















Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το πλάθω στρογγυλό (κάπως μεγάλο) μπισκότο. Το πατάω στο κέντρο με ένα ποτήρι ουτως ώστε να δημιουργήσω μία εσοχή.
Η διάμετρος η τελική του κουλουριού  θα ναι 6εκ. και το πάχος 1 εκ. περίπου.















Στην εσοχή βάζω μία φέτα πορτοκαλιού και απο πάνω πασπαλίζω με λίγη ζαχαρη κρυσταλλική (1 κοφτο κ.γλ. σε κάθε μπισκότο πάνω σε όλο το πορτοκάλι)

















Συνεχίζω έτσι με τα υπόλοιπα μπισκότα. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25-30' να ροδίσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.

















Τέλος τα γαρνίρω με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι πανέτοιμα.








Σχόλια

  1. Πολύ όμορφα μπισκοτάκια! Χαίρομαι που βρήκα το blog σου! Μια ερώτηση μόνο, αυτά τα μπισκοτάκια δεν υγρασιάζουν την επόμενη μέρα λόγω του πορτοκαλιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου μα καθόλου, μην ανησυχείς!! σ ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΑΥΓΟΥ? ΤΑ ΘΕΛΩ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ειρήνη, μπορείς να το αποφύγεις!!ροδίζουν ετσι κι αλλιώς...ο κροκος τα γυαλίζει μόνο λίγο! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. Ωραια τα εκανα και γω Νiki pappa .Θελω να ρωτησω ομως μου εγειναν λιγο λεπτα,η ζυμη τριφτη .Γευση σουπερ .Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακολουθησες ακριβως ολα τα βηματα??το ποτηρι του νερου ειναι 200ml...κοιταξε μηπως εβαλες παραπανω λαδι π.χ.παχος πρεπει να ναι 1 εκ πριν το ψησιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έφτιαξα ,όλα καλά αλλά το πορτοκάλι πικρίζει και χαλάει όλη τη γεύση τους,σε εσάς δεν πικρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι κερασιά μου! Πρέπει να προσέξεις να ειναι οσο γινεται πιο λεπτές οι φέτες του πορτοκαλιού και να ρίξεις πάνω από κάθε φετα τη ζαχαριτσα που λέω...😊😊😊ετσι δεν θα εχεις κανενα προβλημα!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers