Lambada

{Η αγάπη μου για το χορό είναι γνωστή στους φίλους μου..Θα έλεγα πιο σωστά..παραείναι, αφού κυριολεκτικά τρελαίνομαι στους ήχους της αγαπημένης μου μουσικής!! Κάποια τραγούδια έχουν αποτυπωθεί σαν τατουάζ στο μυαλό μου και στην πρώτη τους νότα πετάγομαι σαν ελατήριο. Ένα τέτοιο τραγούδι φυσικά είναι το "lambada" που συνοδευόταν τότε από τη κλασική πουά φούστα που με μια στροφή σου, σηκωνόταν στον αέρα και έτρεχες να μαζέψεις τα ασυμάζευτα. Μια τέτοια φούστα, φυσικά είχα κι εγώ! Χτες λοιπόν έπεσα πάνω της ψάχνοντας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην αποθήκη και κάπως έτσι εμπνέυστηκα το σημερινό γλυκό! Συνδυάζω λοιπόν σήμερα τις δύο μεγάλες μου αγάπες...τη μαγειρική και τη μουσική μιας που είναι και η γιορτή μου...! Μία πουτίγκα πουά κέρασμα για σας... Κάθε μπουκιά και μία χορευτική κίνηση, αφού θα τρελαθείτε από τη γεύση της! Enjoy!!}



























Υλικά για τη κρέμα:

▪1 βαθύ μπολ διαμέτρου 26 εκ. για καλούπι για το γλυκό μας
▪400 γρ. τυρί κρέμα (2 συσκευασίες)
▪3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
▪500 γρ.  φυτική σαντιγύ παγωμένη

Για τη βάση:

▪1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού(400 γρ)
▪200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
▪2 πακέτα πτι μπερ χοντροτριμμένα
▪ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το στόλισμα:

▪1 κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή τον φούρνο μικροκυμάτων.

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε τα κυκλάκια σοκολάτας που θα μπουν στο στόλισμα. Λιώνουμε μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια στάζουμε με ένα κουταλάκι, σοκολάτα πάνω σε μια λαδόκολλα δημιουργώντας κυκλάκια διαμέτρου 2 εκ. Τα βάζουμε με τη λαδόκολλα στο ψυγείο να σφίξουν. Οταν είναι έτοιμα τα ξεκολλάμε κ τα κρατάμε στο ψυγείο για την ώρα του στολίσματος.


















Πάμε στη κρέμα. Παίρνουμε δύο μπολ. Στο ένα  χτυπάμε τη σαντιγύ και στο άλλο το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Μετά απλά ενώνουμε τα δύο υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη βάση παίρνω ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω τη κρέμα γάλακτος. Όχι να βράσει. Έπειτα προσθέτω τη πραλίνα και ανακατεύω να γίνουν ένα ρευστό μείγμα. Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα μπισκότα και το ξύσμα.

Πάμε να στήσουμε τη τούρτα μας που είναι πολύ εύκολο. Ντύνουμε ένα βαθύ μπολ με διάφανη μεμβράνη. Ρίχνουμε τη κρέμα πατώντας καλάγια να βγει όμορφο όταν ξεφορμαριστεί. 


















Τέλος από πάνω απλώνω το μείγμα της βάσης και απλώνω με προσοχή, πατώντας ελαφρά.


















Σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει γύρω γύρω και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει και να σταθεί. Έπειτα βγάζουμε από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα, βγάζουμε με προσοχή τη μεμβάνη και στολίζουμε με τα κυκλάκια σοκολάτας απλά ακουμπώντας τα και πιέζοντάς τα ελαφρά πάνω στη τούρτα.  

Σχόλια

  1. καλησπέρα σας! να σας ρωτήσω.. θα μπορούσα να βάλω και ενδιάμεσα στην κρέμα άλλη μια στρώση από τα υλικά της βάσης ή δε θα αντέξει η κρέμα το βάρος και θα διαλύσει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. respect!!υποκλίνομαι!καλώς σας βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers