Μπουγάτσα με μήλο στη κατσαρόλα (χωρίς αυγά)

{Σήμερα μπουγάτσα, αλλά by Νίκη...Με μήλο που λατρεύω και όχι στο ταψί, αλλά στη κατσαρόλα και πανεύκολα!! Το πολύ σε ένα 20λεπτο έχετε μπουγάτσα ζεστή ζεστή...Κάντε την και τώρα αν μπορείτε...Θα ξετρελαθείτε!!}



Υλικά για 6 μπολ:

▪2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
▪4 κ.σ. ζάχαρη
▪1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
▪λίγες σταγόνες λεμόνι
▪1 πρέζα κανέλα
▪200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
▪400 γρ. νερό
▪1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
▪1 κ.σ. βούτυρο
▪200 γρ. φύλλο κρούστας
▪Αχνη ζάχαρη και κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβω σε τετραγωνάκια με το ψαλίδι το φύλλο κρούστας και το αραδιάζω σε ένα ταψάκι.




Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20' μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Τα βγάζω και τα αφήνω στην ακρη γιατί θα τα χρειαστώ μετά.




Πάμε στη κρέμα τώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τα μήλα σε κυβάκια, με τη ζάχαρη τη κανέλα, το λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι.




Ανακατεύω και τα αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά.

 Στη συνέχεια ρίχνω το ζαχαρούχο, το νερό, και το σιμιγδάλι λίγο λίγο σαν βροχή ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Όταν αρχίζει να πήζει, κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω και το βουτυράκι. Ανακατεύω λίγο ακόμα και αφήνω να κρυώσει λίγο.




Μετά παίρνω τα φύλλα που έχω ψήσει *(κρατώντας λίγα για το στόλισμα) και τα ρίχνω μέσα στη κρέμα λίγα οίγα ανακατεύοντας. Έτοιμο το μείγμα. 




Σερβίρω σε ποτήρια και από πάνω ρίχνω λίγα τριμμένα με το χέρι ψημένα φύλλα ( που έχω κρατήσει), άχνη ζάχαρη και κανέλα. Τρώγεται ζεστό, χλίαρο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχόλια

Best Sellers