Honey breads

{Η ώρα 24:00 παρά κάτι, αλλά τώρα πια με ξέρετε!! Όταν έχω έμπνευση δε με σταματά τίποτα.. Πάλι θα με ψάχνουν οι φίλοι μου, αλλά με ξέρουν κι αυτοί οπότε....! Λοιποοοόν...αυτά τα μελοψωμάκια είναι ιδανικά για ένα υγιεινό πρωινό και απογευματινό. Δεν έχουν αυγά μα ούτε και ζάχαρη, κι όμως φουσκώνουν εξαιρετικά! Είναι αφράτα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα! Τι λέτε??? Άξιζε το κόπο...δεν άξιζε??







Υλικά για 8 μελοψωμάκια::


▪3/4 φλιτζανιού μέλι
▪1/2 κ.γλ. κανέλα
▪1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
▪1/2 κ.γλ. σόδα σε σκόνη
▪50 m.l ελαιόλαδο
▪χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
▪100 m.l γάλα φρέσκο
▪1 φλιτζάνι κράνμπερις ή σταφίδες ή ξερά σύκα
▪300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 1/2 κ.γλ. baking powder
▪1/2 κ.γλ. αλάτι



Εκτέλεση:


Βάζω το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει λίγο πιο ρευστό, χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα. Ανακατεύω καλά.



Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό και προσθέτω το αρωματισμένο μέλι και το γάλα.Χτυπάω για λίγο και τέλος ρίχνω τα κράνμπερις



Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύω καλά , κάνω μία λακκούβα στο κέντρο και αδειάζω εκεί το μείγμα με το μέλι και το γάλα.



Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° και αδειάζω το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης.Τα ψήνω για 30' μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.Τα δοκιμάζω αν ψήθηκαν με το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι.




Σχόλια

  1. Να επισημανω οτι στη διαδικασια ενωσης μιγματων,παρελειψες την ενωση,αλλα δεν πειραζει,ειναι αυτονοητο...Να ρωτησω ομως θελω το εξης..αν δεν βαλουμε κρανμπερις,και ψησουμε το μιγμα οπως εχει κατα τα αλλα,θα βγει οπως πρεπει;Σ ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ελένη μου μπορείς να τα φτιάξεις και σκέτα! Κανένα πρόβλημα! Θα είναι το ίδιο νόστιμα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers