♡Ψιχουλιαστές Τυροπιτες♡

{"Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω, κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω..." θα σου λένε όλοι αφού δοκιμάσουν αυτές τις τυροπιτίτσες! Από καιρό "βουτυρομελάκια" μου σκεφτόμουν ένα τρόπο να αξιοποιήσω τα ψωμιά που περρίσευαν στο σπίτι χωρίς αυτό που θα έφτιαχνα να είχε να κάνει με μπιφτέκια ή κεφτεδάκια. Το βρήκα λοιπόν, το δοκίμασα και το καταευχαριστήθηκα! Τυρόπιτες με ψίχουλα αντί για αλεύρι!! Πανεύκολες και πολύ νόστιμες! Αφράτες και τραγανιστές μαζί...Α! και μυρωδάτες αφού ο δυόσμος και η ρίγανη ταιριάζουν ιδανικά με τη φετούλα και κάθε δαγκωματιά σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαιράκι...Αυτές οι τυρόπιτες αποτελούν ένα τέλειο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο ή ακόμα καλύτερα τη θάλασσα...! Κάντε μια δοκιμή και θα πειστείτε...Το πολύ πολύ τη δεύτερη φορά να διπλασιάσετε τη δόση..εγώ αυτό θα κάνω!! *Συνοδέψτε αν θέλετε με τη σως φέτας από τη συνταγή μου ("τραχανοκεφτέδες με σάλτσα φέτας" που θα βρείτε στο μήνα Οκτώβριο) Επίσης μπορείτε να τα πλάσετε σε μέγεθος κεφτέ, μικρά μπαλάκια δηλ.








Υλικά για 10 ατομικές τυρόπιτες:

▪250 γρ. ψίχουλα χτεσινού ψωμιού
▪1/2 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό ξηρό
▪1 κεσεδάκι γιαούρτι
▪2 αυγά
▪2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
▪1 καρότο τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη και καλά στυμμένο
▪2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό τριμμένο
▪200 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
▪1 πρέζα ρίγανη
▪αλάτι-πιπέρι
▪σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί μας σε φέτες και κόβουμε προσεχτικά τις κόρες γιατί δε τις θέλουμε. Στη συνέχεια περνάμε τις φέτες ψωμιού απ' το μπλέντερ ούτως ώστε να γίνουν ψίχουλα. Τα αδειάζουμε σ'ένα μπολ και τα καταβρέχουμε, ανακατεύοντας τα καλά με το κρασάκι. Τα αφήνουμε στην άκρη να τραβήξουν το άρωμα του κρασιού.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το δυόσμο, το καρότο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ανακατευτούν. 
Τέλος πρ8σθέτουμε τα ψίχουλα που έχουμε στην άκρη, τη ρίγανη, το αλατάκι και τη φέτα και πλάθουμε με το χέρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 
Αφήνουμε το μείγμα ( το οποίο σε σύσταση, θυμίζει αυτό των κεφτέδων) στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έπειτα βάζουμε το σπορέλαιό μας στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Πλάθω στρογγυλά πιτάκια με το χέρι ( διαμέτρου περίπου 10 εκ.) 



Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σχόλια

Best Sellers