"Frozen yogurt με φράουλες στο ξυλάκι"

{ Πεθύμησα παγωτάκι και σ'αυτό βοήθησε πολύ ο φανταστικός καιρός που επικρατεί έξω...Ξεκινάω λοιπόν το μέτρημα των φετινών μου παγωτών από αυτό που έφτιαξα σήμερα! Είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό, γρανίτα και παγωμένο γιαούρτι...πολύ δροσερό και νόστιμο με αληθινές φράουλες και όχι χρώματα και συντηρητικά! Πανεύκολα στη παρασκευή τους και έτσι θα τα φτιάχνετε συνέχεια φέτος το καλοκαίρι...Τα δικά σας παγωτά-ξυλάκια λοιπόν δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα μα τίποτα από τα αγοραστά!!! Φτιάξτε τα και ξετρελάνετε τους δικούς σας με τις ικανότητές σας!}





Υλικά για 9 ατομικά παγωτά ξυλάκια:

▪1 τενεκεδάκι morfat
▪1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
▪1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
▪200 γρ. ώριμες φράουλες πολτοποιημένες στο multi
▪150 γρ. πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
▪120 γρ. βούτυρο λιωμένο
▪9 πλαστικά ποτηράκια 
▪9 πλαστικά κουταλάκια

Για το στόλισμα (προαιρετικά):

▪1 κουβερτούρα λιωμένη
▪χρωματιστή τρούφα


Εκτέλεση:

Αρχικά θρυμματίζω τα μπισκότα και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Εκεί μέσα προσθέτω και το βούτυρο που έχω λιώσει και ανακατεύω μέχρι να γίνει σα βρεμμένη άμμος. Το αφήνω στην άκρη.

Στη συνέχεια στο κάδο του μίξερ, ρίχνω τη μόρφατ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάω για 3'-4'. Μετά προσθέτω το γιαούρτι και το πολτό από τις φράουλες και χτυπάω για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Πάμε στο στήσιμο τώρα. Παίρνω τα πλαστικά ποτηράκια και τα γεμίζω με τη μους φράουλας αφήνοντας 2 εκ κενό πάνω.





Έπειτα βυθίζω από ένα κουταλάκι στη μέση του καθενός.




Τέλος βάζω και το τριμμένο μπισκότο μέχρι να γεμίσει μέχρι πάνω το κάθε ποτηράκι, τα πατάω καλά και τα βάζω στη κατάψυξη για 4 περίπου ώρες να σφίξουν καλά. 





Έπειτα κόβω τα ποτηράκια προσεχτικά και τα ξεφορμάρω.

Αν θέλω λιώνω λίγη κουβερτούρα και βάζω πάνω από το μπισκότο σε κάθε παγωτάκι και πασπαλίζω με λίγη χρωματιστή τρούφα γύρω γύρω τα παγωτάκια αφού τα ξεφορμάρω. Εξαρτάται από σας!!

Σχόλια

Best Sellers