Ψωμάκια πρωινού με γέμιση μαρμελάδας

{Πανεύκολα γεμιστά ψωμάκια με μαρμελάδα για το πιο νόστιμο και υγιεινό πρωινό. Τραγανή κόρα και αφράτο εσωτερικό. Αν τα φάτε και ζεστά, όσο ακόμα είναι ζεστή η μαρμελάδα μέσα θα τα απολαύσετε πραγματικά. Αν δε προλάβετε να τα φάτε σπίτι, απλά τυλίξτε τα και πάρτε τα μαζί στη δουλειά ή στο σχολείο εσείς τα πιτσιρικάκια. Γεμίστε τα με ότι μαρμελάδα θέλετε. Εγώ έβαλα στα μισά πορτοκάλι και στα άλλα μισά βερύκοκο. Το σουσάμι, η βρώμη, η καστανή ζάχαρη και η κανέλα στη κρούστα τους τα απογειώνει γευστικά, χώρια τις βιταμίνες. Είμαι σίγουρη ότι θα διπλασιάσετε τη δόση ή ακόμα αν θέλετε φτιάχτε ένα μεγάλο καρβέλι με τον ίδιο τρόπο που προτείνω για τα μικρά. Σας προτείνω όπως βγαίνουν ζεστά από το φούρνο να τους απλώσετε λίγο βουτυράκι πριν τα φάτε!! Θα με θυμηθείτε! Τέλος extra tip: φτιάχτε τα αποβραδύς, βάλτε τα ψυγείο και ψήστε τα το πρωί για ένα ολόφρεσκο και ζεστό πρωινό!}




Υλικά για 8 ατομικά ψωμάκια:

▪2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 φακελάκι μαγιά
▪1 κ.σ ξύδι
▪2 κ.σ. λάδι
▪1/4 κ.γλ αλάτι
▪200 γρ. χλιαρό νερό περίπου
▪200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση


Για το πασπάλισμα:

▪ 2 κ.σ. σουσάμι
▪ 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
▪ 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε κρυσταλλική. Απλά με τη καστανή γίνεται μια πιο καραμελένια κρούστα)
▪ 1/2 κ.γλ. κανέλα





Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύω. Βάζω το νεράκι στο μπρίκι ίσα ίσα να γίνει χλιαρό κι εκεί μέσα μετά διαλύω τη μαγιά. Αν βράσει το νερό δεν θα φουσκώσει η μαγιά. Ρίχνω στο αλεύρι το νεράκι με τη μαγιά λίγο λίγο και πλάθω τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθω σε στρογγυλό ζυμαράκι, το λαδώνω και το αφήνω σκεπασμένο με μία πετσέτα να φουκώσει για 30'. Ετσι λαδώνοντάς το θα γίνει πιο τραγανή η κόρα.

Έπειτα χωρίζω το ζυμάρι σε 8 μέρη και ανοίγω το καθένα με τα δάχτυλα σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μη κολλήσει.



Απλώνω από λίγη μαρμελάδα με ένα κουτάλι (1 κ.σ. γεμάτη για κάθε ψωμάκι).




Διπλώνω σε ρολό κι ενώνω τις δύο άκρες. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.




Τα βρέχω ελάχιστα και ρίχνω από πάνω από το καθένα λίγα από τα υλικά για το πασπάλισμα, (τα οποία έχω ανακατέψει μαζί σε ένα μπολ).



Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35'.



Σχόλια

Best Sellers