Sweet Canolli Pizza

{ Αλλιώς ξεκίνησα τη σημερινή συνταγή, αλλού με πήγε...!! Αυτό είναι το ωραίο όμως με τη μαγειρική... Ενα ιταλικό γλυκό το canolli το ξέρετε? Είναι ένα πουράκι με καταγωγή από τη Σικελία το οποίο είναι γεμιστό με μία τέλεια γλυκιά, τυρένια και κρεμώδη γέμιση με τυρί ρικότα που πάντα λιγουρεύμαι όταν δω στη τηλεόραση...γιατί για να τα φάω ούτε λόγος αφού δε τα έχω συναντήσει κάπου...για καλή τους τύχη...!! Η ρικότα είναι ένα ιταλικό μαλακό φρέσκο τυρί σχεδόν άγευστο. Το δικό μας ανθότυρο είναι ένα υποκατάστατο. Η διαφορά τους είναι πως η ρικότα έχει πιο βελούδινη και πιο κρεμώδη υφή. Αυτή τη γέμιση όνειρο σκέφτηκα να τη βάλω σε μια γλυκιά εκδοχή πίτσας και όντως ήταν όπως τη φανταζόμουν...φα-ντα-στι-κή!!! Οπότε την επόμενη φορά που θέλετε κάτι γλυκό και συνάμα εντυπωσιακό για σας ή τους φίλους σας δοκιμάστε κάτι έξω από τα συνηθισμένα! Είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε γιατί είναι ΚΑΙ πανεύκολη!!}





Υλικά για τη ζύμη μιας πίτσας:

▪2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (320 γρ. αλεύρι)
▪1 φακελάκι μαγιά
▪1 κ.σ ξύδι
▪2 κ.σ. λάδι
▪1/4 κ.γλ αλάτι
▪200 γρ. χλιαρό νερό περίπου


Υλικά για τη γλυκιά γέμιση:

▪ 1 συσκευασία τυρί κρέμα (200 γρ.)
▪ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
▪ 1 συσκευασία τυρί ρικότα (250 γρ.) ή ανθότυρο
▪ 100 γρ. chocolate chips
▪ 2 βανιλίνες
▪ 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα για το στόλισμα και την εξτρα γεύση
▪ λίγα φύλλα δυόσμου για ομορφιά




Εκτέλεση για τη ζύμη:


Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύω. Βάζω το νεράκι στο μπρίκι ίσα ίσα να γίνει χλιαρό κι εκεί μέσα μετά διαλύω τη μαγιά. Αν βράσει το νερό δεν θα φουσκώσει η μαγιά, γι αυτό προσοχή να είναι χλιαρό. Ρίχνω στο αλεύρι το νεράκι με τη μαγιά λίγο λίγο και πλάθω τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθω σε στρογγυλό ζυμαράκι, το λαδώνω και το αφήνω σκεπασμένο με μία πετσέτα να φουκώσει για 30'. Ετσι λαδώνοντάς το θα γίνει πιο τραγανή η κόρα.


Εκτέλεση για τη γλυκιά τυρένια γέμιση:


Στο κάδο του μίξερ χτυπάω πολύ καλά το τυρί κρέμα, τη ρικότα, την άχνη ζάχαρη και την βανιλίνη μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακαυεύω καλά με ένα κουτάλι. Αφήνω τη κρέμα να παγώσει στο ψυγείο.  


Συναρμολόγηση:

Στη λαμαρίνα του φούρνου που έχω λαδώσει ελαφρά ανοίγω το ζυμάρι μου με τα δάχτυλα σε σχήμα καρδιάς πάχους 1 εκ. Δεν είναι δύσκολο αλλά, αν δε θέλετε κάντε το στρογγυλό. Τρυπάω με ένα πιρούνι γιατί δε θέκω να μου φουσκώσει.






Ψήνω τη βάση της γλυκιάς πίτσας σκέτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20' μόνο. Δε ροδίζει, οπότε μη ξεγελαστείτε και τη παραψήσετε.





Βγάζω και αφήνω να κρυώσει καλά προτού απλώσω από πάνω τη κρέμα που έχω ήδη στο ψυγείο.


Τέλος στολίζω με λίγη μαρμελάδα φράουλα ( ζεσταίνοντας τη λίγο για να ρέει πιο εύκολα).

☆☆Αν δε φαγωθεί η πίτσα με τη μία που χλωμό το βλέπω, διατηρείτε στο ψυγείο. ☆☆

Σχόλια

Best Sellers