Milko-Cake με φράουλες και σοκολάτα

{Tο κέικ δεν είναι ένα απλό χτύπημα βουτύρου, αυγών και ζάχαρης στο μίξερ, ή ένα φούρνισμα... Είναι συναίσθημα...Υπάρχουν φαγητά και γλυκά που δε σε αφήνουν να είσαι ποτέ μόνος. Άλλοι τα λένε soul food. Eγώ, πάλι, προτιμώ να τα λέω "αγκαλιά". Έτσι νιώθω από τη στιγμή που θα βγάλω το βούτυρο από το ψυγείο για να έρθει στα ίσα του ή σε θερμοκρασία δωματίου που λένε.



Σήμερα λοιπόν έμπλεξα το αγαπημένο σε όλους μας milko σε ένα απολαυστικό κέικ που μοσχοβολάει με το που το αδειάζεις στη φόρμα για να το ψήσεις. Η γεύση του όσο μένει γίνεται πιο έντονη και πιο χορταστική! Αλλά πόσο να μείνει? Μία άντε δύο μέρες του δίνω! Κόψτε δυο κομμάτια, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε τα στη τσάντα! Θα με θυμηθείτε όταν θα σας πιάσει εκείνη η δεκατιανή λιγούρα που θες να φας ότι βρεις μπροστά σου! 




Τα υλικά εύκολα όπως πάντα γιατί είμαι του σκεπτικού ότι μάγκας στη κουζίνα είσαι, όταν δουλεύεις με εύκολα υλικά και όχι με πολλά και περίεργα! Η μαγειρική ανήκει σε όλους και πρέπει να μας κάνει ευτυχισμένους και να μη το σκεφτόμαστε για να κάνουμε ένα ευλογημένο κέικ! Δοκιμάστε το λοιπόν, μη κάθεστε!



Οι μέρες μας έχουν όσες ώρες αποφασίσουμε εμείς και όχι μόνο 24! Make them count💗


Υλικά για ένα τσέρκι 26 εκ διάμετρο:

-250 γρ. βούτυρο soft
-4 αυγά
-450 ml milko με φράουλα(υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
-150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-2 βανιλίνες
-500 γρ. αλεύρι φαρινάπ


Για το γλάσσο σοκολάτας:

-125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-2 κ.σ. φρέσκο γάλα
-1 κ.σ. βούτυρο
-φράουλες φρέσκιες για το στόλισμα

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ ρίχνω το βούτυρο και τη ζάχαρη! Χτυπάω για 4'-5' να αφρατέψει καλά το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτω ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ασπρίσει. Για να μη μυρίζει αυγουλίλα το κέικ μας, σε αυτό το σημείο, χτυπάμε ανελέητα!! Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος! Tώρα ήρθε η στιγμή για τις βανιλίνες! Τις ρίχνω, χτυπάω για λίγο ακόμα κι έπειτα χαμηλώνω τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω το milko! Aν δε χαμηλώσεις την ταχύτητα κινδυνεύεις να λουστείς όλο το milko, μιας και θα πεταχτεί όλο έξω! Ωραία, προχωράμε! Τι μένει? Το αλεύρι φυσικά, όπου το ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας με το μίξερ. Θα το πάρει όλο!
Τώρα παίρνω τη φόρμα του κέικ, τη βουτυρώνω, την αλευρώνω και αδειάζω μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο! Εμένα μου ψήθηκε σε 45΄ ακριβώς! Εσείς ανάλογα με το φούρνο σας βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ στα 45' και αν δε βγει καθαρό ψήστε λίγο ακόμα! Προσοχή, μην ανοιγοκλείνετε τη πόρτα του φούρνου σας γιατί δε θα φουσκώσει ποτέ αυτό το δόλιο κέικ και μετά θα λέτε "Εγώ τα έκανα όλα σωστά! Γιατί δε φούσκωσε?"

Βγάζω το κέικ από το φούρνο, περιμένω λίγα λεπτά να σταθεί κι έπειτα το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα! Αφήνω να κρυώσει και γλασσάρω.

Για το γλάσσο:

Ρίχνω σε ένα μπολάκι τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το γάλα και το βούτυρο και τα βάζω για 1' στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν όλα μαζί. Αν δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων κάνω την ίδια δουλειά στο κανονικό φούρνο για 5'. Βγάζω, ανακατεύω και αλείφω το κέικ μου! Στολίζω με φράουλες και έτοιμο να φέρει τα πάνω κάτω στο σπίτι σας!!


Σχόλια

Best Sellers