Τρούφες με πραλίνα και βύσσινο


Τελευταία μέρα του Ιουλίου σήμερα και δε θέλω ούτε να τον ευχαριστήσω που ήταν τόσο όμορφος, αλλά ούτε και να καλοπιάσω τον Αύγουστο που μας έρχεται αύριο για να είναι καλός. Δεν έχουν ανάγκη από τέτοια καλοπιάσματα οι μήνες...Το μόνο που θέλουν είναι να μην είμαστε μίζεροι και να δίνουμε σημασία στις στιγμές και όχι στα ημερολόγια! 


Επειδή λοιπόν εγώ δίνω σημασία στη στιγμή σκέφτηκα ότι μια τρούφα με σοκολάτα και βύσσινο είναι ότι πρέπει για να έχεις ένα κέρασμα στο σπίτι τώρα το καλοκαιράκι. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και αν το συνοδεύσεις και με παγωτό τότε θα έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου! 







Υλικά για 28 περίπου τρούφες:

- Ένα κέικ απλό βανίλια ή δίχρωμο ( τη βασική συνταγή που έχει η μαμά όλων μας ) Εγώ έβαλα δίχρωμο.
- 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-1 κ.γλ. κονιάκ ή κάποιο ρούμι
- βύσσινο γλυκό στραγγισμένο χωρίς το σιρόπι
- κακάο άγλυκο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το κέικ σε κομμάτια και με ένα πιρούνι το θρυμματίζω να γίνει ψίχουλα! Στη συνέχεια προσθέτω τη πραλίνα, το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το κονιάκ ή το ρούμι και τα βυσσινάκια στραγγισμένα. Ζυμώνω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθω στρογγυλές τρούφες και προσέχω καθεμιά να έχει ένα βυσσινάκι μέσα. Βάζω τις τρούφες λίγο στο ψυγείο να σταθούν και πριν τις σερβίρω τις βουτάω και τις ρολλάρω μία μία σε άγλυκο κακάο. Έτοιμες!


Σχόλια

Best Sellers