Τριπλογεμιστά μπισκότα με κρέμα μήλου




Υλικά για τα μπισκότα:

  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αβγά
Υλικά για τη κρέμα μήλου

  • 300 γρ. πολτό μήλου
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση για τα μπισκότα:

Ζυγίζω όλα μου τα υλικά και τα βάζω στο κάδο του μίξερ εκτός από τα αυγά...χτυπάω καλά μεχρι να πάρω ένα μείγμα σα ψίχουλα.Στη συνέχεια προσθέτω ένα ένα τ αυγά και ζυμώνω λίγο με τα χέρια μέχρι να πάρω μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη..Δεν τη πολυζυμώνω γιατί έτσι δε θα βγουν πολύ μαλακά τα μπισκότα μου..Την αφήνω να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την ανοίγω σε φύλλο λεπτό και κόβω στρογγυλλά μπισκότα διαμέτρου 6 εκ.Τα ψήνω στους 180 για 20 λεπτά.Τα ξεφουρνίζω και τα γεμίζω είτε δυο-δυο είτε τρία-τρία με τη κρέμα.Σερβίρω με λίγη ζάχαρη άχνη.


Εκτέλεση για τη κρέμα:

1. Παίρνετε το καθαρισμένο μήλο και το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής, βελούδινος πολτός.

2 .Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και ξεκινάτε να το ζεσταίνετε
3. Ρίχνετε μέσα και τον πολτό μήλου. Ανακατεύετε και ζεσταίνετε το μίγμα σιγά σιγά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η κρέμα.


Καλή επιτυχία!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers