Ρυζόγαλο δίχρωμο με σοκολάτα

{ Τη λέξη "λαππάς" τη λες και μειονέκτημα καθώτι χαρακτηρίζει άνθρωπο άνοστο ίσως 
και λίγο αφελή...Από μικρή αρνιόμουν πεισματικά να τον φάω τις φορές που "πονούσε η κοιλίτσα μου" όπως συνήθιζα να λέω...και αυτό γιατί τσίναγα στη λέξη "πρέπει" της μαμάς μου.Κι έρχομαι μετά από χρόνια να αναρωτηθω "γιατί ρε μαμά λαππά και όχι ρυζόγαλο που μ'αρέσει κιόλας?" Ρύζι το ένα, ρύζι και τ'άλλο! Με μια παραλλαγή λοιπόν το έκανα λίγο ΠΙΟ ΣΠΕΣΙΆΛΕ...!! Να ζήσει λοιπόν το ρυζόγαλο! ( και να πεθάνει ο λαππάς)


























Υλικά για 4-6 άτομα:

▪200 γρ. ρύζι καρολίνα
▪1 λίτρο φρέσκο γάλα
▪φλούδα από 1 περγαμόντο κομμένη σε μεγάλες λωρίδες (μόνο το κίτρινο μέρος)
▪125 γρ. ζάχαρη
▪2 κ.σ κορν φλάουερ
▪100 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και το μαγειρεύω για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Το στραγγίζω αμέσως σε ψιλό σουρωτήρι και το αφήνω στην άκρη. 
Αδειάζω την κατσαρόλα με το νερό, ρίχνω εκεί τα 2/3 του γάλατος και τη φλούδα του περγαμόντου και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Προσθέτω το ρύζι, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και ανακατεύω γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. 
Όταν το γάλα ξαναπάρει μια βράση ρίχνω τη ζάχαρη και μαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύω πολύ συχνά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το ρύζι να μαλακώσει καλά και να φουσκώσει. Πετάω τη φλούδα, προσθέτω το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλο 1-2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνω το μισό καυτό ρυζόγαλο. Αφήνω τα δύο μείγματα να κρυώσουν τελείως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να σερβίρω, εναλλάσσω σε μπολάκια (ή σε φαρδιά ποτήρια) το απλό και το σκούρο ρυζόγαλο.

Καλη επιτυχία!!!

Σχόλια

Best Sellers