"Πάσιον Τουρτ"♡

{Για ερωτευμένους  ή και όχι, αυτό είναι το γλυκό σας!! Εμείς διακρίσεις δε κάνουμε!! Εντυπωσιακό, λαχταριστό και πάνω απ'όλα ελαφρύ τουρτάκι σε ποτήρι. Με μπισκότα, φραουλένιο κατακόκκινο ζελέ και αφράτη αιθέρια μους σοκολάτας γάλακτος από πάνω...! Το καλύτερο όμως είναι η ρευστή γκανάς και οι σοκολατένιες καρδιές που στολίζουμε στο τέλος και ανεβάζουν 5 level το γλυκάκι μας...! Δοκιμάστε να βυθίσετε το κουτάλι μέχρι το πάτο του ποτηριού και κάντε ολοκληρωμένη δουλείτσα, δοκιμάζοντας και τις 4 γεύσεις μαζι...! Θα απογειωθείτε! Μπορείτε να βάλετε ότι γεύση ζελέ θέλετε κι έτσι κάθε φορά θα έχετε ένα "άλλο" γλυκό. Enjoy και Keep cooking ερωτευμένα (με τη μαγειρική) "βουτυρομελάκια"...!}




Υλικά για 6 ποτήρια:

Για τη βάση:

▪1 πακέτο πτι μπερ (225 γρ)
▪125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα:

▪1 φυτική σαντιγύ (500 ml)
▪1  φακελάκι ζελέ φράουλα
▪1 φιλαδέλφεια (200 γρ.)
▪1 κουβερτούρα γάλακτος (125 γρ.)

Για τη γκανάς:

▪1 κουβερτούρα γάλακτος(125γρ)
▪50 ml κρέμα γάλακτος

Αν θέλετε καρδιές (προαιρετικά λόγω Saint Valentine):

▪30 γρ. κουβερτούρα
▪χρωματιστή τρούφα
▪1 κομμάτι λαδόκολλα
▪1 μολύβι
▪1 οδοντογλυφίδα

Εκτέλεση:

Τρίβω τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και  προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει σα βρεγμένη άμμος και βάζω από λίγο σε κάθε ποτήρι ( ότι ποτήρι θέλετε, εγώ έβαλα μέχρι και σε βαζάκι). Περίπου 2 εκ. μπισκότο σε κάθε ποτήρι. Τα βάζω στο ψυγείο για μία ωρίτσα να σφίξει καλά η βάση του μπισκότου.





Στη συνέχεια ετοιμάζω το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνω περίπου 10' να κρυώσει και βάζω πάνω από το μπισκότο σε κάθε ποτήρι, πάλι περίπου 2εκ. σε καθε ένα. Τα βάζω στο ψυγείο να σφίξει το ζελέ ούτως ώστε μετά να βάλω και τη κρέμα.





Για τη κρέμα χτυπάω καλά τη φυτική σαντιγύ να σφίξει. Μετά προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω να αναμειχθούν καλά. Τέλος λιώνω τη κουβερτούρα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων και τη προσθέτω στο μείγμα. Χτυπάω καλά και είναι έτοιμη. Βάζω στο ψυγείο και όταν παγώσει και σφίξει το ζελέ στα ποτήρια τη βάζω από πάνω. Έτσι έχουμε 4 στρώματα. Μπισκότο-ζελέ-μους-γκανάς!!

Για τη γκανάς:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη κρέμα γάλακτος. Όταν πάρει βράση την κατεβάζω και προσθέτω τη κουβερτούρα σε κομματάκια. Περιμένω λίγο να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά. Περιχύνω τα γλυκάκια μου..

Για τις καρδιές:

Κόβω ένα κομμάτι λαδόκολλα και με ένα μολύβι σχεδιάζω καρδούλες σε διαφορετικά μεγέθη. Άλλες μικρές κι άλλες λίγο μεγαλύτερες για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα! 



Στη συνέχεια λιώνω τη κουβερτούρα, ( σε ένα μπολ βάζω κομματάκια τη σοκολάτα, σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1-2 λεπτά το πολύ). Βγάζω και ανακατεύω. Μετά με ένα κουταλάκι βάζω μικρή ποσότητα σοκολάτας στο κέντρο κάθε καρδούλας και με μία οδοντογλυφίδα σπρώχνω προσεχτικά προς το περίγραμμα της καρδιάς. Προσέχω απλά να μη βγω εκτός περιγράμματος. 




Από πάνω ρίχνω λίγη χρωματιστή τρούφα. Αφήνω τις καρδούλες εκτός ψυγείου να κρυώσουν και να σφίξουν για να στολίσω το γλυκάκι μου. 



Σχόλια

Best Sellers