♡Confetti cookies♡

{ Κάθε γιορτή έχει και τα γλυκά της...για σκεφτείτε το..!! Τα Χριστούγεννα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για το Πάσχα αυγοκούλουρα και τσουρέκια...! Ήθελα λοιπόν να φτιάξω κάτι για τις Απόκριες! Γιατί να μην έχουμε ένα πολύχρωμο, γευστικό και χαρούμενο μπισκότο γι αυτή την περίπτωση?? Και για κάθε περίπτωση βέβαια!!! Κουμάντο θα σας κάνω πότε θα τα φτιάξετε? Φανταστείτε τα σε μια πιατέλα πάνω στην τραπεζαρία και να τρατάρετε όποιον φίλο έρχεται επίσκεψη ή να τα πάτε δωράκι όπου αγαπάτε! Είναι ένα μπισκότο πορτοκαλιού που λιώνει στο στόμα, από πάνω ρίχνουμε λαχταριστό λευκό γλάσσο και τελειώνουμε με ζελεδάκια φρούτων ψιλοκομμένα και χρωματιστή τρούφα...Φανταστείτε για λίγο πώς θα νιώσετε στο στόμα σας μια δαγκωματιά από αυτό το μπισκότο! Σας παρουσιάζω λοιπόν σήμερα σε παγκόσμια πρώτη τα "confetti" μου, που παραπέμπουν στο κεφάτο και χορευτικό mood των Αποκρεών...!! Βάλτε στο youtube ν'ακούτε "bamboleio" και απολαύστε τα!!! Σίγουρα σας βλέπω να διπλασιάζετε τη δόση! Extra tip: τα μισά τα κάλυψα με σοκολάτα!!!}








Υλικά για τη ζύμη(για 12 μπισκότα):


▪250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/2 κ.γλ. μπέικιν
▪1/2 κ.γλ. σόδα
▪50 γρ. Ζάχαρη
▪30 γρ. Μέλι
▪105 γρ. Σπορέλαιο
▪50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1 κ.γλ. κονιάκ


Υλικά για το γλάσσο και το στόλισμα:

▪130 γρ. άχνη ζάχαρη
▪3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
▪ζελεδάκια σε διάφορα χρώματα και γεύσεις ψιλοκομμένα
▪τρούφα χρωματιστή
▪Λιωμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση για τα μπισκότα:


Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και όλα τα υγρά υλικά για τα μπισκότα (μέλι,χυμό,ξύσμα και κονιάκ) και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Έπειτα ρίχνω και τα στερεά υλικά (αλεύρι στο οποίο ανακατεύω μέσα το baking powder και τη σόδα) λίγο λίγο και ζυμώνω. Ίσως να νομίζετε ότι κολλάει λίγο αλλά πλάθονται μια χαρά!

Πλάθω στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-18'. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.




Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω το γλάσσο. Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη άχνη και σιγά σιγά το χυμό ανακατεύοντας. Θα βγει λευκό και πηχτό. Το απλώνω με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε μπισκότο και πριν κρυώσει και σφίξει ρίχνω λίγα ζελεδάκια και λίγη τρούφα από πάνω. Ετοιμα, εντυπωσιακά και πάνω απ'όλα από τα χεράκια σας!

Αν θέλετε να τα καλύψετε με σοκολάτα, βάλτε τη κουβερτούρα σε ένα μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και βάλτε το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρμο μικροκυμμάτων για να λιώσει. Καλύψτε κάθε μπισκότο από πάνω κι έπειτα βάλτε τα ζελεδάκια και τη τρούφα.



Σχόλια

Best Sellers