Αφράτα Μαρμελαδάκια (νηστίσιμα)

{Από σήμερα στα πράγματα που αγαπώ, θα είναι και αυτά τα μπισκότα! Η λέξη "νηστίσιμα" με τη λέξη "κόλαση" αν το καλοσκεφτείς δεν πάνε μαζι!! Αν όμως φάτε ένα από αυτά τα τα μπισκότα τότε δεν θα έχετε τη παραμικρή αμφιβολία ότι πάνε μαζί και παραπάνε!! Είχα λοιπόν στο ψυγείο μπόλικη χειροποίητη μαρμελάδα βερύκοκο κι έτσι βγήκαν αυτά τα πεντανόστιμα και αφράτα μπισκότα με αμύγδαλο και γλάσσο, που θα γίνουν τα αγαπημένα σας! Λιώνουν στο στόμα όταν τα δαγκώνεις και το έντονο άρωμα των φρούτων πλημμυρίζει τον εγκέφαλό σας!! Δε μου πήρε παραπάνω από μισή ώρα να τα φτιάξω...! Φτιάχτε τα και συνοδέψτε το καφέ ή το γαλατάκι σας!}




Υλικά για 16 μπισκότα:

▪ 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
▪ 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
▪ 2 κ.γλ. baking powder
▪ 1/2 κ.γλ. κανέλα
▪ ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪ 250-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
▪ αμύγδαλο φιλέ

Για το γλάσσο:

▪ 5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
▪ 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:



Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο και το χυμό και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Στη συνέχεια ρίχνω το baking,  το ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και πλάθω μέχρι να γίνει μία απαλή ζύμη που δε κολλάει στα χέρια.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το πλάθω στρογγυλό μπισκότο. Το πατάω στο κέντρο με τον αντίχειρα ουτως ώστε να δημιουργήσω μία εσοχή. Γεμίζω την εσοχή με ένα κ.γλ μαρμελάδα και πασπαλίζω με λίγο αμύγδαλο φιλέ. Συνεχίζω έτσι με τα υπόλοιπα μπισκότα. 
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
Τα βγάζω , τα αφαιρώ από το ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν καλά για να ρίξω από πάνω το γλάσσο..
Για το γλάσσο ανακατεύω την ζάχαρη άχνη με το χυμό και με ένα πιρούνι δημιουργώ γραμμές πάνω από κάθε μπισκοτάκι. Αφήνω λίγη ώρα να σφίξει το γλάσσο και τα τρώω!!!

Σχόλια

Best Sellers