Εύκολα ταρτάκια με amita

{ Εδώ και λίγες μέρες είχε ξεμείνει μία κλειστή amita στο κάτω ράφι του ψυγείου και κανείς δεν έλεγε να την πιει.... Ανοίγω χτες και τη βλέπω και είπα "εδώ είμαστε"!!! Μαζί με λίγα μπισκότα και μισή κουβερτούρα που είχα στο ντουλάπι σκάρωσα θαύμα γλυκάκι, πανεύκολο και δροσερό που θα γίνει το αγαπημένο σας για μια ώρα λιγούρας ή όταν έχεις καλεσμένους. Εντυπωσιακά και πολύ νόστιμα...πιστέψτε με!!!} 




Υλικά για 10 ταρτάκια:

Για τη κρέμα:

▪330 ml amita της επιλογής σας ( εγώ είχα στο ψυγείο πορτοκάλι σαγκουίνι)
▪5 κ.σ. κοφτές κορν φλάουερ

Για τη βάση:

▪100 γρ. πτι μπερ 
▪100 γρ. βούτυρο λιωμένο
▪Χάρτινες μικρές θήκες για ταρτάκια

Για το στόλισμα:

▪100 γρ. κουβερτούρα
▪αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνω τη κρεμούλα με την amita ως εξής: 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της  amita να ζεσταθεί. Την άλλη μισή την αδειάζω σε ένα μπολ κι εκεί διαλύω το κορν φλάουερ. Όταν η amita στο κατσαρολάκι ζεσταθεί προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε την απομακρύνουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για τη βάση:

Σε ένα άλλο μπολ αδειάζω τα μπισκότα που έχω κάνει σκόνη στο multi. Προσθέτω και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να μοιάζει το μπισκποτο με βρεμμένη άμμο.

Πάμε τώρα στην συναρμολόγηση:

Παίρνω τις χάρτινες θήκες και μοιράζω το μείγμα της βάσης. Το πατάω καλά και τα βάζω για 10' στο ψυγείονα σταθούν.





Έπειτα πάνω από το μπισκότο μοιράζω τη κρεμούλα που είχα αφήσει στην άκρη να κρυώσει.





Τα βάζω για μία ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξουν. Μετά τα βγάζω, αφαιρώ το χαρτί προσεκτικά και τα διακοσμώ με λιωμένη κουβερτούρα και αμύγδαλο αν θέλω. Σερβίρω και απολαμβάνω!!

Σχόλια

Best Sellers