Ταρτάκια μουστοκούλουρου με κρέμα πορτοκάλι και καρύδια

{Αυτά τα ταρτάκια είναι εμπειρία γεύσης...Τα κάνεις δύο άντε τρεις μπουκιές και το στόμα σου μοσχοβολάει μουστοκούλουρο και πορτοκάλι, αφού η γέμιση είναι φτιαγμένη από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Ο συνδιασμός μοναδικός και η εκτέλεση πανεύκολη όπως πάντα!! Στον αφρό σας έχω...! Βγαίνουν 20 κομμάτια, αλλά σας βλέπω να διπλασιάζετε τη δόση! Άντε, πάρτε μούστο και αρχίστε!!! Θα καταπλήξετε πάλι, αφού και από εμφάνιση σκίζουν τα άτιμα!}








Υλικά για τη ζύμη (για 20 ταρτάκια):

▪80 γρ. μούστο
▪80 γρ. ελαιόλαδο
▪50γρ. ζάχαρη
▪1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
▪½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
▪1 κ.σ. κονιάκ
▪250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪Μικρές θήκες για τάρτες ή για μικρά μάφιν


Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε μια λεκανίτσα το μούστο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Σε ξεχωριστή λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέσα το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα του μούστου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα στην αρχή και μετά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μπορεί να μην πλάθεται εύκολα στην αρχή. Μην της προσθέσετε όμως αλεύρι, αφήστε τη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά θα δείτε πόσο εύκολα θα πλάθεται. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε μεγάλα καρύδια τα οποία στη συνέχεια πιέζετε με τους δυο αντίχειρες κι ανοίγετε μέσα σε φορμάκια ατομικά τάρτας ή θήκεε για μαφινάκια, έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα τους εσωτερικά και να καλύψουν τον πάτο και τα πλαϊνά τους τοιχώματα με ένα λεπτό στρώμα ζύμης. Ψήνετε στον αέρα στους 175 °C για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν όμορφα. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τα ξεφορμάρετε κι αφήνετε να κρυώσουν.Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση και όσο ακόμα είναι ρευστή τη μοιράζετε στις ψημένες βάσεις. Διακοσμείτε με κοπανισμένο καρύδι και σερβίρετε.



Υλικά για τη γέμιση (κρέμα πορτοκαλιού):


▪2,5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
▪4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουερ
▪3-4 κ.σ ζάχαρη (δοκιμάζοντας το βλέπετε γιατί είναι αναλόγως με τη γλυκύτητα του πορτοκαλιού)
▪1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
▪τριμμένο καρύδι και κανέλα για πασπάλισμα στο τέλος


Εκτέλεση για τη γέμιση:

Ετοιμάζω τη κρέμα για να κρυώσει. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το μισό χυμό να ζεσταθεί και στον υπόλοιπο διαλύω το κορν φλάουερ. Ρίχνω και το υπόλοιπο στη κατσαρόλα και ανακατεύω. Βάζω τη ζάχαρη λίγη λίγη και δοκιμάζω αναλόγως πόσο γλυκιά ή ξυνή τη θέλουμε.Μόλις αρχίζει να πήζει τη βγάζω απ τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει πήζει περισσότερο.


Σχόλια

Best Sellers