Xmass cookies με φυστικοβούτυρο

{Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα, παιχνίδι στη κουζίνα και μπόλικη φαντασία δε λέει! Γι αυτό ακολουθήστε τη δική μου συνταγή για τραγανά, μυρωδάτα και φυστικοβουτυράτα μπισκότα χωρίς να το σκεφτείτε! Φάτε τα, βάλτε τα σε μια ωραία σύνθεση στο τραπέζι του σαλονιού ή κρεμάστε τα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο...Ότι θέλετε...δε θα σας κάνω κουμάντο εγώ, γιορτάρες μέρες. Επίσης αν τα βουτήξετε στο ζεστό σας γαλατάκι θα πάθετε πλάκα...Ξέρω πως σας έφτιαξα πολύ με το τελευταίο οπότε μη κάθεστε "βουτυρομελάκια"!! Βουρ στη κουζίνα και φτιάξτε αναμνήσεις για εσάς και τους αγαπημένους σας}





Υλικά:

-1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
-1/2 κούπα βούτυρο soft
-1 αυγό
-1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
-1/2 κούπα άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
-1 βανιλίνη
-1/2 κ.γλ. αλάτι
-2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 πρέζα κανέλα
-κουπάτ σε διάφορα σχέδια
-γλάσσο για το στόλισμα και μαρμελάδα.

Υλικά για το γλάσσο:

-1 ασπράδι αυγού
-2 κούπες ζάχαρη άχνη
-1 κ.γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση για το γλάσσο:

Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά και ρυθμίζουμε τη πυκνότητα ανάλογα πως τη θέλουμε προσθέτωντας ζάχαρη ή χυμό λεμονιού. Βάζουμε το γλάσσο σε κορνέ ή σε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα διπλωμένο σαν κώνο.



Εκτέλεση για τα μπισκότα:

Στο κάδο του μίξερ χτυπάω αρχικά το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο soft και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτω το αυγό και χτυπάω κι άλλο να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάω το μίξερ και συνεχίζω ρίχνοντας το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το αλάτι, τη βανιλίνη και τη κανέλα και πλάθω με τα χέρια, μέχρι να βγει μια ζύμη που δε κολλάει στα χέρια. Αν θέλω κάνω την ίδια δουλειά στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω μία ωρίτσα στο ψυγείο. Έπειτα τη βγάζω και την ανοίγω σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβω με διάφορα σχέδια κουπατ και τα μεταφέρω προσεκτικά σε ταψί που έχω απλώσει λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15'. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά. Έπειτα τα στολίζω με γλάσσο και με ό,τι άλλο εσείς θέλετε ακολουθώντας το σχήμα τους ή κάνοντας σχέδια στην επιφάνειά τους. Καλές γιορτές!

Σχόλια

Best Sellers