Πάστα φλώρα με μήλα, κρέμα και κανέλα

{ Λατρεύω τη μηλόπιτα όσο τα καρτούν Κύριακή πρωί στο σπίτι με πιτζάμες. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορες συνταγές, ανάποδες μηλόπιτες, τριφτές μηλόπιτες, κέικ σαν μηλόπιτες, αλλα επειδή μηλόπιτα με κρέμα και σε ζύμη πάστα φλώρας δεν είχα φάει ποτέ...λέω εδώ είμαστε!! Τσάκωσα την ιδέα και είπα "Νίκη τρέχα κουζίνα και άσε τα καρτούν" Η ζύμη είναι τόσο αφράτη εσωτερικά, τραγανή απ'έξω και έρχεται μετά η γέμιση με τα μήλα που έχουν καραμελώσει και τη πλούσια κρέμα και κάνουν αυτό το γλύκισμα από τα καλύτερα που έχω φάει!! Το σπίτι μοσχοβολάει κανέλα, μπισκότο και μήλο όταν ψήνεται και γενικά Χαμος!!! Να πω ότι φτιάχνεται πανεύκολα με υλικά που έχουμε στο σπίτι και θα την εκτιμήσουν δεόντος οι αγαπημένοι σας! }










Υλικά για τη ζύμη:

▪100 γρ. ζάχαρη άχνη
▪200 γρ. βούτυρο, από το ψυγείο
▪1 αυγό
▪300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 κ.γλ. μπέικιν

Υλικά για τη γέμιση:

▪3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούλικα κυβάκια
• 2 κ.σ βούτυρο
• 1 κ.σ ζάχαρη

▪1/2 τενεκεδάκι ζαχαρούχο γάλα
▪1 τενεκεδάκι (το ίδιο) νερό
▪1 αυγό
▪1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση:


Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαστάσεων 26 εκ. να πιάσει το πάτο και 2 εκ. σε ύψος στα τοιχώματα. Κρατάμε λίγη για να κάνουμε καμία τσαχπινιά από πάνω κι εννοώ σχέδιο. Εγώ π.χ. έκανα λωρίδες όπως στη κλασσική πάστα φλώρα.

Πάμε στη γέμιση τώρα. Όπως έχουμε στρώσει τη ζύμη από πάνω αραδιάζουμε τα μήλα σε κύβους να πάνε παντού αφού πρώτα τα έχουμε σωτάρει σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά, θα το δείτε. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και την αδειάζουμε πάνω από τα μήλα. Φτιάχνουμε ότι σχεδιάκι θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε και το βάζουμε από πάνω. Εγώ έκανα λωρίδες π.χ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα ( μπορεί και λίγο παραπάνω. Να ροδίσει καλά! Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Σχόλια

Best Sellers