Μπυρόψωμο με σάλτσα ντομάτας

{Σήμερα σας έχω ψωμάκι πανέυκολο και τόσο νόστιμο που τρως και 3 φέτες στη καθισιά σου, χωρίς τύψεις! Είναι υγεινό και θρεπτικό αφού πρόσθεσα αλευράκι ολικής και έχει άρωμα καλοκαιριού λόγω ντοματούλας και πιπεριάς στη γέμιση. Φυσικά εσείς μπορείτε να βάλετε μέσα ό,τι θέλετε...Από τυριά μέχρι τον κιμά από τα μακαρόνια που σας περίσσεψε! Ακόμα και το μπριάμ που δε φαγώθηκε όλο το μεσημέρι! Λέω εγώ τώρα! Αυτοσχεδιάστε και καταπλήξτε το σύμπαν! }







Υλικά για τη ζύμη (για μια μακρόστενη φόρμα 30×10):

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-200 γρ. αλεύρι ολικής
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-2 κ.γλ. αλάτι
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1 πρέζα ρίγανη
-2 κ.σ. λάδι
-2 κ.σ. ξύδι
-500 ml  μπύρα
-λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Υλικά για τη σάλτσα:

-1/2 φλ. καφέ λάδι
-1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 πράσινη πιπεριά μικρή ψιλοκομμένη
-1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ ψιλοκομμένο
-1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-1/2 ποτήρι νερού, νερό
-1 πρέζα ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

Σε μια κατσαρολίτσα πλατιά και ρηχή ρίχνουμε το λαδάκι να ζεσταθεί λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σωτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κονκασέ, τη ζαχαρίτσα και περιμένουμε να πάρει μία βράση. Τότε ρίχνουμε το μπαλσάμικο ξύδι, το νερό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20'. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε λίγη ριγανίτσα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση για το ψωμί μπύρας:

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Έπειτα ρίχνουμε λίγη λίγη τη μπύρα ανακατεύοντας. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας παχύρευστος χυλός. 
Παίρνω τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσω, τη λαδώνω και ρίχνω το μισό μείγμα του ψωμιού. Από πάνω τη μισή σάλτσα να πάει παντού. Συνεχίζω με το υπόλοιπο μείγμα του ψωμιού και τελειώνω με σάλτσα. Πασπαλίζω με σουσάμι από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μία ώρα. Ξεφουρνίζω, αφήνω να περάσουν 5' και ξεφορμάρω το ψωμάκι μου...!

Σχόλια

Best Sellers