Cho-Coconut Ice Cream

{Το παγωτό δεν έχει εποχή! Κάτι που πολλοί πιστεύουν λανθασμένα είναι ότι το απολαμβάνουμε μόνο το καλοκαίρι! Λάθος! Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο αυτό το εξωτικό παγωτάκι, θα το λατρέψετε, αφού φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς παγωτομηχανές! Αν αγαπάτε τη καρύδα τότε θα το έχετε συνέχεια στη καταψυξή σας! Η υφή του τέλεια και κρεμώδης, χωρίς να κάνει αυτά τα ενοχλητικά κρυσταλλάκια που σπάνε στο δόντι κι εσύ βρίζεις δίχως αύριο! }








Υλικά:

-330 ml κρέμα γάλακτος 35%
-400 ml γάλα καρύδας
-2/3 από ένα τενεκεδάκι ζαχαρούχο γάλα
-100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
-100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:


 Χτυπάμε για 5΄τη σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
 Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα καρύδας χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη τριμμένη καρύδα.
 Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Σχόλια

Best Sellers