Cookies μελιού με σπιτική μαρμελάδα φράουλα

{ Εδώ είμαι "βουτυρομελάκια" μου!  Δεν άργησα! Τέλος του Μάρτη και μπαίνουμε για τα καλά στην Άνοιξη! Η φύση αρχίζει να δίνει πλούσια τα δώρα της και εγώ είμαι εδώ για να σας δίνω ιδέες να τα εκμεταλεύεστε στο έπακρον! Διπλή συνταγή λοιπόν σήμερα αφιερωμένη στη κατακόκκινη και ζουμερή φράουλα που ξεκινάει από τώρα επίσημα και μέχρι και τον Ιούλιο! Την έκανα λοιπόν μυρωδάτη και εθιστική μαρμελάδα την οποία "ξάπλωσα" μετά σ'ένα υπέροχο μπισκότο μελιού που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα σας!




Φυσικά και μπορείτε να τα κάνετε και ξεχωριστά καθώς το μπισκότο στέκεται και από μόνο του εξαιρετικά! Από την άλλη αυτή η πανεύκολη μαρμελάδα που σας προτείνω πρώτον δεν είναι φουλ στη ζάχαρη κι έτσι καταλαβαίνεις απόλυτα το φρούτο και δεύτερον μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπου θες...στο ψωμί, στα κέικ σου, στο παγωτό σου, το γιαούρτι, ακόμα και στα σπιτικά κοκτέιλ σου και πίστεψέ με έχω να σου πω πολλά πάνω σ'αυτό! Ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας! Σας αφήνω τώρα να εμπνευστείτε και να μοσχοβολήσετε το σπίτι σας! Βουρ στο μανάβικο της γειτονιάς για φράουλες...Θα τα πούμε λίαν συντόμως💗







Υλικά για τα μπισκότα(για 12 μπισκότα):

▪250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/2 κ.γλ. μπέικιν
▪1/2 κ.γλ. σόδα
▪50 γρ. καστανή ζάχαρη
▪30 γρ. μέλι
▪105 γρ. σπορέλαιο
▪50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
▪1 βανίλια


Εκτέλεση για τα μπισκότα:


Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και όλα τα υγρά υλικά για τα μπισκότα (μέλι,χυμό,σπορέλαιο) και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Έπειτα ρίχνω και τα στερεά υλικά (αλεύρι στο οποίο ανακατεύω μέσα το baking powder, τη βανίλια και τη σόδα) λίγο λίγο και ζυμώνω. Ίσως να νομίζετε ότι κολλάει λίγο αλλά πλάθονται μια χαρά!



Πλάθω στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στη μέση απλώνω ένα κ.γλ.μαρμελάδα φράουλα ή όποια έχετε στο ψυγείο σας). Πασπαλίζω με λίγο αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν γιατί όσο είναι ζεστα είναι πολύ μαλακά.



Υλικά για τη μαρμελάδα φράουλα (για ένα βαζάκι):

-500 γρ. φράουλες πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
-300 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση για τη μαρμελάδα:






Σε μία κατσαρόλα με φαρδύ πάτο βάζω τις φράουλες και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια τις λιώνω με τα χέρια ούτως ώστε να αναμειχθούν καλά οι φράουλες με τη ζάχαρη! Αφήνω για μισή ώρα κι έπειτα ανάβω το μάτι της κουζίνας. Εμένα η ένταση της κουζίνας μου φτάνει στο 9 και το έβαλα στο 6. Ξαφρίζω όποτε και όσο χρειαστεί. Δηλαδή οταν βλέπω λευκό αφρό στην επιφάνεια τον βγάζω προσεκτικά με ένα κουτάλι. Ανακατεύω συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 15' να τη δω να δένει δηλαδή! Τέλος προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω να πάρει ακόμα μία-δύο βράσεις. Σβήνω τη κουζίνα και όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα την αδειάζω σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο έχω αποστειρώσει. Το γυρίζω ανάποδα και αφήνω να κρυώσει.





Σχόλια

Best Sellers