Δροσιστική μους γιαουρτιού με πορτοκάλι και λουκούμι



{Με έπιασε η ζέστη! Κάψωσα βρε αδερφέ πως το λένε και ήθελα κάτι δροσιστικό και ελαφρύ...! Αυτά τα γιαούρτια τα κοίταζα μέρες όποτε άνοιγα το ψυγείο και δεν ήθελα τζατζίκι, αλλά κάτι άλλο, κάτι γλυκό! Οπότε τα άφηνα μα παγώνουν μέχρι να μου έρθει η ιδέα! Ε δεν άργησε και πολύ...!


Σήμερα δε μαγείρεψα! "Έπαιξε" ταπεράκι από τη μαμά μου, με γεμιστά! Με κιμά όχι ορφανά! Χαζή ήμουν να πω όχι?  Όπως καταλαβαίνετε έπαθα ένα στερητικό που δε χρειάστηκε να μπω στη κουζίνα κι έτσι πριν καλά καλά κατέβουν τα γεμιστά στη κοιλιά μας, σηκώθηκα σφαίρα για κάτι γλυκό! Ήθελα κάτι δροσιστικό και κατάλευκο! Να θυμίζει παγωτό, χωρίς να είναι! Αυτό που βγήκε είναι τέλειο σε εμφάνιση και πολύ νόστιμο σε γεύση! Μη μιλήσω για την υφή αυτής της μους γιαουρτιού που θυμίζει σύννεφο! Δοκιμάστε τη και θα μου πείτε μετά! 




Προτείνω αν θέλετε να της προσθέσετε κομμάτια φρέσκων φρούτων όπως φράουλα ή μπανάνα, μπισκότα ή τριμμένη σοκολάτα! Αυτό αν θέλετε κάτι πιο σπέσιαλ! Αν και πιστέψτε με δεν της λείπει τίποτα απολύτως! Βγάλτε αυτή τη μους μετά από ένα τραπέζι κρεατικών ή ψαρικών και θα είναι το ιδανικό τελείωμα για να σας σκέφτονται για μέρες! }





Υλικά για 10 ποτήρια ή μπολάκια:

-500 ml  φυτική σαντιγύ
-2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 βανιλίνη
-1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή όποιο λικέρ έχετε σπίτι
-2 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
-αμύγδαλο φιλέ και λουκουμάκια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ ρίχνω τη φυτική σαντιγύ (παγωμένη απ'το ψυγείο), τη ζάχαρη άχνη και χτυπάω 3'-4' μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτω τα γιαουρτάκια, τη βανιλίνη, το λικέρ πορτοκάλι και τη μαρμελάδα. Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Μοιράζω τη μους γιαουρτιού σε ποτήρια ή μπολάκια και παγώνω στο ψυγείο. Πριν σερβίρω πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ και λουκουμάκια. 

**Μυστικό: Αν θέλω σπάω μέσα στη μους ότι μπισκότα θέλω ή προσθέτω σταγόνες σοκολάτας. Της πάνε πολύ!!!!!

Σχόλια

Best Sellers